Alexandru in Nederland

Alexandru in Nederland

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: Zo’n 2 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: Klein, 35 cm, 12 kilo

Echt onbegrijpelijk dat dit ontzettend lieve en vrolijke hondje nog steeds op zijn eigen huisje wacht. Wij begrijpen er niks van, en zijn geweldige opvanger ook niet. Zij noemt Alexandru liefkozend Ollie, naar Olivier B. Bommel. Dit kleine mannetje is heel aanhankelijk en ligt het liefst dag en nacht bij je. Knuffelen is zijn hobby. En eten.

Ollie komt oorspronkelijk uit het Roemeense gemeente-asiel in Onesti. Deze vrolijke lieverd wordt geschat op zo’n 2 jaar jong en is een kleine middelmaat van 35 centimeter en zo’n 12 kilo. Hij luistert goed, loopt goed mee aan de lijn en is zindelijk.

Hij is nog wel wat angstig voor grote honden. Dit uit zich meestal op 2 manieren: of Ollie gaat achter zijn opvanger zitten of bijt van zich af. Hier is zij mee aan het trainen. Zodra er een grote hond aankomt moet hij gaan zitten. Dan wachten ze tot de hond voorbij is. Dit gaat inmiddels al héél goed. 

Speelse Ollie houdt erg van oude knuffels en zijn piepbal. Ook gaat hij graag op ontdekkingstocht in de tuin en zoekt dan naar alles wat beweegt. Katten vindt hij erg leuk om te spotten. Als het donker is, zitten ze op en onder auto’s, een echt spel voor hem. Een kort en krachtig ‘Nee Ollie’ is dan genoeg.

Hij kan nu goed een uur of 3 alleen zijn. Dan zijn nog altijd wel de 2 honden van de opvanger ook thuis. In zijn voor-altijd-huisje zal het alleen zijn wel weer moeten worden opgebouwd. Een hondenmaatje zou leuk zijn, maar is geen must.

Dit jonge, ongecompliceerde hondje is vrolijk, maar niet druk. Hij kan ook uren liggen slapen in zijn favoriete stoel. Hij is erg mensgericht en wil zó graag lief gevonden worden. Nou dat is voor zijn pleegmama geen enkel probleem hoor: ‘Ik ben elke keer als Ollie mij aankijkt weer geraakt door de eindeloze liefde die daar uit straalt. Hij kijkt je zo mega verliefd aan, je smelt gewoon.’ Zij kan dan ook geen nadelige dingen van hem noemen. Het is gewoon een fantastisch hondje! 🥰

Heeft u interesse in lieve Alexander oftewel Ollie? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor hem in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Alexandru zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Alexandru:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfKYkxAAPTy_IUnRr32UQiNBoQFz4XkAtArwDgQHHo03sIDg/viewform