Alexandru in Nederland

Alexandru in Nederland

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: Geschat 2 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: kleine middelmaat, 35 cm, zo’n 12 kilo

Alexandru wordt door zijn lieve opvanger Ollie genoemd, naar Olivier B. Bommel. Ollie komt oorspronkelijk uit het Roemeense gemeente-asiel in Onesti. Hij is een leuk, vrolijk en verschrikkelijk lief mannetje. 

In het begin was hij wat afwachtend, wat niet zo gek is natuurlijk. Nu hij langer hier is en steeds meer gewend raakt, laat hij steeds meer van zichzelf zien. Bij onverwachtse, lawaaierige situaties op straat gaan zijn haren wel van schrik overeind en kan hij grommen. Hij heeft dan echt even steun en begeleiding nodig. 

Ollie vindt het heerlijk om met knuffels te spelen, vooral als er een piepje in zit. Hij begint nu ook met ballen te spelen, dat heeft hij afgekeken van de honden in het park. Iedereen denkt dat het een Corgi is met hangoortjes, alhoewel die steeds vaker omhoog gaan. 

Deze vrolijke lieverd wordt geschat op zo’n 2 jaar jong en is een kleine middelmaat van 35 centimeter en zo’n 12 kilo. Hij luistert goed, loopt goed mee aan de lijn en is zindelijk. Een plasje van blijdschap, als zijn opvanger even weggeweest is, kan nog gebeuren. Want blij is Ollie als zij weer thuis komt zeker. Hij vliegt gewoon in je armen en geeft de andere honden geen ruimte om bij haar te komen. 

Het alleen zijn moet wel langzaam opgebouwd worden. Je kunt merken dat hij in het verleden veel alleen gelaten is. Hij is erg mensgericht en wil zó graag lief gevonden worden. Nou dat is voor zijn pleegmama geen enkel probleem hoor: ‘Ik ben elke keer als Ollie mij aankijkt weer geraakt door de eindeloze liefde die daar uit straalt. Hij kijkt je zo mega verliefd aan, je smelt gewoon.’ Zij kan dan ook geen nadelige dingen van hem noemen. Het is gewoon een fantastisch hondje! 🥰

Heeft u een plek voor dit bundeltje liefde? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Alexandru in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Alexandru zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Alexandru:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfKYkxAAPTy_IUnRr32UQiNBoQFz4XkAtArwDgQHHo03sIDg/viewform