Borka IN NEDERLAND

Borka IN NEDERLAND

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: geboren 6-3-2020

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Nee

Formaat: Middelmaat (16 kg)

Verblijft in: Nederland

Borka is als pup geadopteerd door een gezin in Nederland. Helaas heeft dit gezin, de moeilijke beslissing moeten maken Borka te herplaatsen door persoonlijke omstandigheden.
Borka is geboren 6-3-2020 in Roemenië en verder opgegroeid in Nederland. Borka is van middelgroot formaat en weegt 16 kg.
Borka is een lieve hond en houdt ervan gekroeld en geaaid te worden. Hij geeft ook wel duidelijk aan wanneer hij lekker knuffelen op prijs stelt.
Borka wandelt mooi aan de riem mee en heeft aandacht voor de baas (zeker als die iets lekkers mee heeft). Onderweg kan Borka wel eens blaffen tegen vreemde honden (puppies zijn eigenlijk geen probleem) en soms ook tegen mensen. Het gedrag blijft bij blaffen en meer ook niet. Honden die hij goed kent zijn geen probleem. Dat vertelt ons dat hij in wezen dus wel sociaal is met andere honden. We zien dat hij op sommige vlakken toch echt wel wat onzeker is, wat naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak is van dit gedrag. Een extra cursus met Borka zou niet gek zijn om te werken aan zijn zelfvertrouwen en het te leren vertrouwen op zijn ‘baas’.
Belangrijk is dat Borka fysiek en mentaal voldoende uitgedaagd wordt, zodat hij ook overdag de rust kan vinden en hij niet de hele dag ‘aan’ hoeft te staan.
Borka vindt het lastig om alleen thuis te zijn, daarvan denken we ook dat hij nog goed trainbaar is, maar het is wel van belang dat hij nu terechtkomt bij iemand die veel beschikbaar is voor hem, om daar actief mee aan de slag te gaan.
Borka is goed zindelijk en slaapt ’s nachts in een bench, overdag trekt hij zich daar ook wel eens terug om te rusten, maar dan staat het deurtje eigenlijk altijd open. Ook gaat Borka graag met de auto mee, want meestal betekent dat dat hij iets leuks gaat doen.
Echt waaks is Borka niet maar hij kan wel blaffen naar vreemden, hij herstelt wel zichzelf snel, zeker als daar een koekje bij aan te pas komt.

Zoekt u een lieve trouwe kameraad, bent u veel thuis en vind u het leuk om actief met hem te zijn en met hem te trainen en te werken aan zijn zelfvertrouwen?

Invulformulier voor Borka:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit