Dasha in Nederland

Dasha in Nederland

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Jonge hond van circa 1 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Ja

Formaat: middelmaat van 50 cm, 13 kilo

Dasha is een bescheiden en vriendelijk hondje dat zich in korte tijd goed aangepast heeft aan het huiselijke leven in Nederland en wacht op een kans op een fijn, eigen plekje. Ze komt oorspronkelijk uit het gemeente-asiel in Onesti, Roemeniƫ en is nu ongeveer 1 jaar oud.

Ze is sinds half februari bij een gastgezin in Nederland en heeft daar al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dasha kan heel goed aan de riem lopen en vindt het heerlijk om naar het bos te gaan. Een adoptant die lekkere wandelingen met haar wil maken en samen actief wil zijn, misschien zelfs hardlopen, zou geweldig voor Dasha zijn. Ook in de auto ergens naar toe is Dasha rustig.

Dit leuke hondje kan zonder problemen even alleen blijven, maar dit moet op een nieuw plekje altijd weer rustig worden opgebouwd. De kat des huizes is geen enkel probleem voor haar, laat haar lieve opvanger weten.

Het is een sociaal meisje, maar ze is nog wat onervaren met (loslopende) honden. Ze vond de ontmoetingen in het begin soms een beetje spannend maar leert al snel dat de tegemoetkomende honden best heel leuk kunnen zijn. Ze speelt ook regelmatig een beetje met honden waar ze mee klikt en ze is totaal niet bezig met iedere hond die ze ziet. Ze kan hele trainings groepen passeren zonder dat ze zich een seconde druk maakt of erheen wilt. Een eventuele andere hond in huis zou ze vast gezellig vinden, gezien ze in haar gastgezin heel leuk speelt met het andere hondje.

We plaatsen Dasha niet in een huishouden met jongere kinderen. Haar opvanger schat in dat dit te druk zal zijn en dat het te veel impact heeft op haar zelfvertrouwen als ze net verhuisd is. Oudere kinderen die gewend zijn met honden zou wel kunnen als ze bereid zijn haar een paar dagen met rust te laten zodat ze zelf het tempo aan kan geven.

Dasha is een in het begin wat onzekere, maar wel nieuwsgierige hond, die behoefte heeft aan een lieve baas. Iemand die wat gevoel heeft voor zachte, baasgerichte honden. Eenmaal aan iemand gewend, is ze open, enthousiast en heel liefdevol en maakt haar staart overuren. Daarnaast leert ze snel.
Onverwachte bewegingen en als iemand opeens verschijnt vind ze spannend maar gaat ze goed mee om qua herstel en laat zich goed begeleiden.
Ook buiten niet spannend als zij groepen wandelaars of hardlopers tegenkomt. Reageert totaal niet op fietsers/paarden/helikopters/harde geluiden etc.

Dasha is 50 cm op de schoft en weegt 13 kilo.

Invulformulier voor Dasha:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit