Fila

Fila

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Geboren ongeveer half april 2023

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: Zal eenmaal uitgegroeid, groot van formaat zijn

Verblijft in: Macedonië

Update Fila 22-9-23

Fila is inmiddels zo’n 6 maanden oud en getest met katten, daar reageerde ze prima op. Fila toont zich een zachtaardige, tolerante en lieve pup met een rustig karakter. Ze doet het hartstikke goed en hoopt dat ze bij het volgende transport ook haar koffertje mag pakken.


Enkele maanden geleden kreeg onze rescuer in Macedonië een hulpvraag voor een pupje moederziel alleen in een park. Nu is het ontzettend lastig om een ongevaccineerd hondje in een shelter onder te brengen en zo het hondje zelf en de andere honden ook nog veilig en gezond te houden. Het was dus eigenlijk een onmogelijkheid. Tot de mevrouw zei, ‘maar ik wil wel helpen’! Zij doopte het kleine bolletje wol om tot Fila. Deze lieve dame heeft haar gefosterd tot het veilig was haar naar de shelter over te brengen.
Inmiddels is het kleine bolletje wol zo klein niet meer. Fila zal uitgroeien tot een flinke dame. Ze is nieuwsgierig, sociaal naar mensen en andere honden en dol op rennen en spelen. Inmiddels is ze zo’n 4,5 maanden oud en klaar om te reizen, want Fila verblijft momenteel dus nog in Macedonië.
Naar alle waarschijnlijkheid is Fila een šarplaninac mix. Een andere hond binnen een nieuw huishouden zou ze fantastisch vinden en heeft u ervaring met grote honden dan is dat helemaal een pre. Een cursus met haar zou wel verstandig zijn, maar dat is iets wat we altijd wel aanraden.

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Fila in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Fila zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Fila in huis te nemen, maar wilt u hem/haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Fila sponsoren door geld te doneren dat haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben. Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Fila hier sponsoren.

Invulformulier voor Fila:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit