Finn in België

Finn in België

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: 4 jaar (in zijn paspoort staat dat hij geboren is in juni 2018, dit is een schatting)

Sociaal met honden: Wordt als enige hond in huis geplaatst

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Groot, 60 cm en 35 kilo

Graag stellen wij Finn aan u voor! Wij zijn op zoek naar een nieuw huisje voor deze enorm vriendelijke jongen. Met grote pijn in het hart heeft zijn huidige gezin het besluit moeten nemen een andere gouden mand voor hem te vinden.

Daar is natuurlijk wat aan vooraf gegaan. Deze beslissing is absoluut niet lichtzinnig genomen en heeft zijn gezin veel verdriet bezorgd. 4-jarige Finn komt oorspronkelijk uit Roemenië en is begin 2021 naar België verhuisd. In september 2021 is Finn geopereerd aan zijn heup waarbij een heupkom is verwijderd. Door de kapotte heup en de pijn die hij daardoor had, ontstonden er aanvaringen tijdens het spelen met de andere hond des huizes. Het vertrouwen tussen beide honden verdween volledig en ze leven nu apart van elkaar in huis. Deze situatie doet beide honden tekort en is ook de reden dat we Finn als enige hond in huis plaatsen. 

Zijn spieren vangen nu de verwijderde heupkom op en Finn loopt inmiddels weer netjes op 4 poten. Wel moet zijn conditie worden opgebouwd. Eigenlijk vindt hij wandelen (nog) niet zo fijn. Een tuin is daarom voor deze lieve, speelse hond een must.  

Finn is heel aanhankelijk en erg gericht op zijn baasjes. Andere mensen of dieren negeert hij min of meer, zoals de kat in huis. Dat gaat dus prima samen. Ook houdt hij echt van het kind in huis en zoekt hij hem graag op. Hij kan dus zeker bij kinderen (vanaf 5 jaar) geplaatst worden. Daarbij zeggen wij altijd wel dat contact met kinderen, zeker in het begin, altijd goed en zorgvuldig begeleid moet worden. Hij is echt onderdeel van het gezin en mag ook lekker op de bank liggen. Finn komt dan heel graag dicht bij je liggen.

Deze grote loebas is bijna 60 cm, weegt zo’n 35 kilo en kan alleen thuis zijn. Hij reageert gevoelig, vooral op de stem. Maar het is niet een hond waar je een hondentraining mee hoeft te gaan doen, hij is niet echt te porren voor gehoorzaamheidsoefeningen. Wat niet wil zeggen dat je hem met handgebaren prima kan laten zitten, wachten en liggen. Hij is daarnaast een kieskeurige eter, waardoor snoepjes meestal geen motivatie voor hem zijn om oefeningen te doen. Om zijn gewicht onder controle te houden voor zijn heup en omdat hij dit wel graag eet, krijgt Finn kant-en-klaar vers vlees (KVV). Van autoritjes wordt Finn wel wat wagenziek. Hier moet rekening mee worden gehouden. 

Voor knappe, lieve Finn zoeken wij het beste mandje dat er is! Kunt u hem dat geven? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Finn in via de link hieronder.

Invulformulier voor Finn:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfKYkxAAPTy_IUnRr32UQiNBoQFz4XkAtArwDgQHHo03sIDg/viewform