Lilly

Lilly

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Geschat 2 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Nee

Formaat: Middelmaat 16-17 kg

Verblijft in: Macedonië

Lilly werd gered toen ze een pup was en vond erg lang geen huis. Inmiddels is ze ongeveer 2 jaar oud en wilde haar oorspronkelijke rescuer haar terug op straat zetten, wat eigenlijk geen optie meer was, aangezien deze honden nooit hebben geleerd te overleven. Ook is zij in de eerste periode van haar leven geopereerd aan een breuk in haar rechterachterpoot. Je ziet dat deze poot ook wat naar buiten staat gedraaid. Daar is nu door de rescuer die haar heeft overgenomen nog eens naar laten kijken d.m.v. röntgenfoto’s, de conclusie van de dierenarts is dat het goed is geheeld en dat het vooral cosmetische gevolgen heeft. Lilly ervaart in elk geval geen hinder hiervan.

Lilly is speels, actief en sociaal met andere honden. Ze is getest met katten en de ene keer negeert ze deze en de andere keer gaat ze er achteraan. Wij plaatsten Lilly daarom niet met een kat.
Lilly is naast dat ze sociaal is met andere honden ook erg sociaal naar mensen. Ze wil het liefste de hele dag knuffelen. Wandelen is leuk als mensen dat doen, maar op het moment dat er in zo’n shelter tijd is voor haar, ontvangt zij eigenlijk liever wat aaitjes en knuffels. U ziet ook in de filmpjes dat ze dan lastig mee te krijgen is. Wij verwachten dat als ze in een thuissituatie is waar er meer tijd voor haar zal zijn dit snel zal veranderen.

We denken dat Lilly gebaat is bij iemand die actief met haar wil zijn en een leuke cursus met haar wil gaan doen. Ook zien we wel een beetje een werkhond in haar (wellicht wat border collie), deze honden ervaren vaak andere behoeftes dan anderen en daaraan moet een potentiële adoptant wel kunnen voldoen.

Wij hopen dat dit prachtige meisje eindelijk kans krijgt op een mooie toekomst met veel knuffels, spel en wandelingen. Denkt u dit Lilly te kunnen bieden?

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Lilly in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Lilly zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Lilly in huis te nemen, maar wilt u haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Lilly sponsoren door geld te doneren dat haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben. Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Lilly hier sponsoren.