Pip

Pip

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: 8-9 maanden (geboren ongeveer januari – februari 2023)

Sociaal met honden: Ja, maar we plaatsen haar liever als enige hond, ze speelt graag de baas.

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Middelmaat

Verblijft in: Macedonië

Onze rescuer kreeg melding van een pup met een slecht oog en zij gingen polshoogte nemen om te kijken of ze hulp honden bieden. Ze troffen een lieve en zeer toegankelijke hond aan, die de naam Pip kreeg.

Pip is intussen al een heel medisch traject doorlopen en is wat we wel kunnen noemen een pechvogel. Zij had een operatie aan haar oog nodig, maar er bleek nog ergens een ontsteking te zijn die niet vanuit het oog kwam. Ze had een blaasontsteking ontstaan door cysten. Dus dat kreeg even prioriteit. Vervolgens was haar oog aan de beurt, waar een grasaar naar binnen bleek te zijn gedrongen. Helaas dusdanig ver, dat het oog niet langer te redden was.
Echter staat dat deze vrolijke en zelfverzekerde dame niet in de weg.

Lieve Pip is een sociale en zeer toegankelijke hond naar mensen. In de shelter leeft ze met andere honden, maar wil ze wel graag de baas zijn. Ze zou met een andere hond kunnen samenleven echter, moet deze dan zeker geen dominant karakter hebben.
Ook is Pip erg leerbaar en slim, een leuke cursus is met haar ook zeker te adviseren.

Pip is bij de dierenarts getest met een kat. Kijkt u vooral even naar haar video en foto’s, want die weerspiegelen wel hoe ze dat deed. Van haar dominantie is met deze kat niets meer te merken. Dus ja wij zeggen dat ze sociaal is met katten. Pip is van middelgroot formaat en zal niet veel groter meer worden.

Heeft u interesse in Pip?

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Pip in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Pip zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Pip in huis te nemen, maar wilt u hem/haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Pip sponsoren door geld te doneren dat hem/haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben. Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Pip hier sponsoren.

Invulformulier:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit