Rex IN BELGIE (EVENTUEEL OOK EEN OPVANGPLEK GEZOCHT)

Rex IN BELGIE (EVENTUEEL OOK EEN OPVANGPLEK GEZOCHT)

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: 16-1-2020

Sociaal met honden: Rex is selectief sociaal, met de ene hond gaat het wel goed en met de andere niet

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Groot (Ongeveer 25 kg en ongeveer 60-65 cm hoog)

Verblijft in: België

Update: Een opvangplek voor Rex, met iemand die graag met hem aan de slag wil gaan is uiterst welkom. Wij zien echt een ruwe diamant die en kans verdient en hopen hem die te kunnen bieden.

Rex is rondom coronatijd naar België gekomen, deze periode heeft ervoor gezorgd, dat onze adoptant niet in de gelegenheid kwam een cursus met hem te gaan doen en zelfs niet te kunnen investeren in flinke wandelingen en socialiseren buiten, met andere honden. Rex is in de tussentijd verhuisd naar de dochter van onze adoptant en zij is mede door de komst van een baby ook onvoldoende in de gelegenheid met hem aan de slag te gaan. Hij heeft echt iemand nodig die bereid is te investeren en met hem te gaan werken.
Rex is een supertrouwe hond naar zijn baas en een dikke knuffelkont. In huis gaat het goed om met de kat en ook de baby van het gezin kan hij goed hebben, al vindt het hij ook wel een lastig om die aandacht te delen.
Rex is zoals wij dat noemen selectief sociaal, de ene hond is geen probleem voor hem en met de volgende kan hij uitvallen. Hij voelt veel spanning buiten en valt soms flink uit, dat kan naar honden zijn en ook naar mensen.

Rex is sinds de zomer gecastreerd en dat heeft tot dusver een positief effect gehad.
Bezoek van mensen die hij kent vindt hij geweldig, omdat die gepaard gaan met alle aandacht van de wereld. Voor zijn castratie  was zijn contact met vreemden wisselend in zijn in huis, maar sinds zijn castratie lijkt die wisselvalligheid verdwenen en doet hij dat hartstikke goed.

Rex is een prachtige hond, waar wel nog wat werk inzit, het mooiste voor hem zou zijn als er iemand komt die wat herder ervaring heeft. Wij zouden hem een ruwe diamant noemen.

Wij denken dat hij enorm gebaat gaat zijn bij een cursus, voldoende beweging en zo nu en dan wat leuk hersenwerk, want we denken dat we hier met een hele slimme hond van doen hebben. Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Rex in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Rex zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.