Rex in Nederland

Rex in Nederland

Geslacht: Reu

Leeftijd: Geschat 2 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Ja, getest met katten in Roemenië

Formaat: Klein, 28 cm, 9 kg

Rex, het gouden hondje, zoekt een gouden mandje. Dat is wat zijn opvanger in Nederland hem van harte gunt. Toen Rex eind oktober dit jaar bij haar kwam was hij helemaal van slag door alles wat er in korte tijd in zijn leventje was gebeurd. Het duurde een aantal dagen voordat hij besloot om haar te vertrouwen. Nu heeft hij alle vertrouwen in zijn lieve pleegmama waardoor Rex van een angstig hondje in een enorme knuffelkont is veranderd.

Vanaf het moment dat zijn vertrouwen was gewonnen, stond hij open om te ervaren en te leren. En wat doet hij het goed! Rex is zindelijk, kan netjes aan de riem lopen, trap op- en aflopen, autorijden, vindt andere honden leuk en is niet snel bang op straat. Auto’s, fietsers, hardlopers, scootmobielen, noem maar op. Kleine, dappere Rex draait zijn pootje er niet voor om. 

Bezoek dat het huis binnenkomt vindt hij nog wel spannend, vooral mannen of mensen die op hem af komen. Zodra iedereen rustig zit en hem met rust laat zal hij gewoon gaan liggen slapen. In zijn voor-altijd-huisje moet hem vooral tijd gegund worden. Ook het alleen zijn moet rustig opgebouwd worden. Rex is echt een prachtig en uitzonderlijk lief hondje. Hij is een jonge hond met grappige jonge hondenstreken. Zo is hij dol op verzamelen, heeft veel energie en is dol op aandacht, lekkers en wandelen. Als er lekker veel wordt gewandeld dan is hij thuis heel rustig. Hij kan wel wat beweging en uitdaging gebruiken.

Zijn opvanger denkt dat een ander stabiel hondje in huis fijn voor hem zou zijn. Rex kijkt alles af van het eigen hondje van de opvanger en dat helpt enorm. Hij wil heel graag contact met haar. Zij schat in dat Rex het gelukkigst is in een niet al te druk huishouden waar hij met liefde en zachtheid wordt omringd.

Bent u die actieve en lieve persoon met hondenervaring die Rex zijn gouden mandje voor altijd wil geven? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Rex in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Rex zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Rex:

https://docs.google.com/forms/u/1/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit