Sonja IN NEDERLAND

Sonja IN NEDERLAND

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: geboren 2018

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Middelgroot, ongeveer 40 cm

Verblijft in: Tilburg, Nederland, komt uit Romenië

Update 13-05: Sonja is nu in haar opvang familie in Nederland

Sonja is een echte knuffeldame die graag wandelt, maar soms nog bang is voor bepaalde dingen en kan schrikken. Ze vermaakt zich goed met speeltjes en haalt zelfs graag speeltjes van de grond als je ze weggooit. Let op: als Sonja een speeltje laat liggen en je het probeert weg te pakken, kan ze schrikken, grommen en zelfs bijten. Laat haar speeltje liggen als ze ermee bezig is.

Ze zoekt graag aandacht door naar je toe te komen, dansend en springend. Sonja kan soms druk lijken door heen en weer te lopen, maar dit is haar normale gedrag voordat ze op een rustig moment gaat liggen en slapen.

Sonja slaapt veel en kan binnen of buiten een rustig plekje zoeken om te rusten. Ze reageert op geluiden, zoals mensen die een container buiten zetten. Sonja luistert goed en staat snel naast je als je haar roept. Ze is zindelijk en zal niet snel iets kapot maken, maar speelt graag met touwtjes of pluisjes voor urenlang vermaak.

Het beste voor Sonja is een thuis zonder andere honden, omdat ze dan rustiger is. Ze kan druk worden als ze wil spelen met andere honden, zelfs als onze hond niet geïnteresseerd is en gromt.

Sonja heeft nog veel te leren over het leven en ik raad echt een cursus aan om haar te helpen leren omgaan en gedragen. Een tuin is zeer aan te raden waar ze kan ravotten en gewoon plezier kan hebben, rennen en gekke dansjes kan doen.

Met tijd, geduld en veel liefde en knuffels zal Sonja uit haar schulp komen. Ze is een prachtige hond om verliefd op te worden en met de juiste hulp zal ze een leven lang plezier brengen.


Maak kennis met ons kleine zonnetje, Sonja!

Twee lange maanden verbleef Sonja in het openbare opvangcentrum voordat onze toegewijde redder, Gabriela, haar in september 2023 verwelkomde in haar privéopvangcentrum. Gedurende deze tijd was Sonja’s transformatie opmerkelijk.

Sonja is ongeveer 4 jaar oud en kwam pijnlijk mager bij Gabriela aan. Met veel liefde, lekker eten en goede verzorging heeft ze ongelooflijke verbeteringen bereikt. Haar vacht glanst nu van gezondheid en ze heeft het gewicht bereikt dat ze nodig had om gezond te gedijen.

Sonja’s lieve en knuffelige karakter zal je hart verwarmen. Ze is een middelgrote hond van ongeveer 40 cm die hunkert naar genegenheid en meer dan klaar is om haar liefde te delen met haar toekomstige gezin. Ze is de perfecte metgezel voor jou, of je nu graag buiten bent of liever op de bank ontspant.

In Gabriela’s opvangcentrum heeft Sonja bewezen een sociale vlinder te zijn. Ze kan goed overweg met zowel andere honden als katten, wat laat zien dat ze de perfecte aanvulling is op huishoudens met andere harige vrienden.

Sonja loopt prachtig aan de riem. Ze staat klaar om je te vergezellen op avonturen en samen de wereld te verkennen. Wil je haar in huis nemen? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Sonja in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Sonja zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com. 

Bent u niet in de gelegenheid om Sonja in huis te nemen, maar wilt u haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Sonja sponsoren door geld te doneren dat haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Sonja hier sponsoren.