Stap voor stap één van onze katten adopteren

Wat geweldig dat u geïnteresseerd bent in het adopteren van één van onze katten. Hieronder vindt u stap voor stap de adoptieprocedure. Als u vragen heeft over de procedure, kunt u een e-mail sturen naar dogsoaj@gmail.com.

Stap 1: Vind uw potentiële nieuwe beste vriend

Kijk naar de advertenties van onze prachtige katten die een nieuw huis nodig hebben. Lees de tekst en overweeg of het dier bij u past. U vindt informatie over hun compatibiliteit met andere potentiële dieren in uw huis, kinderen, activiteitsniveaus en meer.

Stap 2: Pre-adoptieformulier invullen

De volgende stap is het invullen van het pre-adoptieformulier onderaan het huisdierprofiel. Dit formulier helpt ons om te bepalen of u geschikt bent voor de betreffende kat. Zodra u het formulier hebt ingevuld, nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op.

Stap 3: Intake

Naar aanleiding van het pre-adoptieformulier plannen we een intake in waarin we u leren kennen, al u mogelijke vragen beantwoorden en willen weten of u nog geïnteresseerd bent in adoptie. Indien zowel wij als uzelf na een positieve intake nog steeds enthousiast zijn dan evalueren wij het binnen ons team en zullen, afhankelijk waar de kat op dat moment verblijft, een kennismaking (indien reeds in NL) en een huisbezoek inplannen.

Stap 4: Kennismaking met de kat in Nederland

Een kennismaking gebeurt altijd bij de opvanger thuis, omdat dit voor de kat een vertrouwde plek is en u dan ook een goed beeld krijgt van het gedrag. Deze kennismaking is een meetmoment voor uzelf én voor de opvanger om goed te kunnen beoordelen of er een mogelijke klik is tussen u en de kat.

Stap 5: Huisbezoek

Na een positieve intake en/ of een kennismaking plannen we een (virtueel) huisbezoek met u in om te bepalen of uw huis cat-proof is. Tijdens het huisbezoek krijgt u alle nodige informatie voor een succesvolle adoptie. Vaak hebben we dan ookal een idee wanneer uw nieuwe beste vriend naar u kan komen. Samen zorgen we ervoor dat de overgang voor jullie beiden zo soepel mogelijk verloopt. Gedurende deze tijd maken we een WhatsApp-groep met u en ons team om snel informatie uit te wisselen en eventuele aanvullende vragen te beantwoorden.

Stap 6: Vooruitbetaling voor katten in het buitenland & transportreservering

Als het huisbezoek goed is verlopen, sturen we u een aanbetalingsverzoek van 50 EUR. Dit doen we alleen als de kat nog in het buitenland is. Zodra we uw betaling hebben ontvangen, reserveren we een plek voor uw nieuwe side-kick bij onze transportpartners. Mocht u op het laatste moment van gedachten veranderen, dan gebruiken we dit geld om de honden en katten in onze asielen te ondersteunen.

Stap 7: Adoptieovereenkomst

De laatste stap voordat uw nieuwe huisdier uw kant op komt. Indien een kat nog in het buitenland verblijft, ontvangen wij in de week van transport het paspoort en stellen dan de adoptieovereenkomst op. Wij verzoeken u deze zo snel mogelijk te tekenen en het resterende bedrag te voldoen op onze rekening.

Hieronder vindt u de gedetailleerde adoptiekosten:

De adoptiebijdrage voor de kat€ 210,00
Importmelding kat (verplicht per 1 november 2021)€ 10,00
Optioneel: Omzetten buitenlands paspoort naar Europees paspoort
(dit is alleen van belang bij katten van buiten de EU)
€ 17,00

Wij laten de katten voor vertrek ontvlooien en ontwormen, ze worden gevaccineerd, voorzien van chip en paspoort en mits ze niet te jong zijn gesteriliseerd of gecastreerd. Ook worden ze getest op ziektes o.a. FIV en FeLV.

Let op: Indien het een te jonge kat betreft, dient u er rekening mee te houden dat wij een borg stellen bovenop de adoptiebijdrage van €150,-. Deze krijgt u teruggestort nadat u heeft aangetoond de kat of poes te hebben gesteriliseerd.

Stap 8: Ready for transport

Uw kat wordt door onze transportpartners uit het asiel gehaald. Afhankelijk van het aantal dieren dat voor de shuttle is geboekt, kan het transport meer dan 20 uur duren. De lengte van de reis is sterk afhankelijk van verkeer en grenscontroles. Hoe lang de reis ook duurt, de chauffeurs zullen voldoende pauzes nemen om de dieren aan boord te voeren en water te geven. Door deze omstandigheden is het voor ons onmogelijk om precies aan te geven wanneer de kat op de afgesproken ophaalplek arriveert. We geven u een ETA de avond voordat de kat zal arriveren.

Stap 9: U hebt met succes een kat geadopteerd!

Wat spannend, u hebt uw nieuwe beste vriend in huis. Spannende tijden, het zal voor jullie beiden even wennen zijn en onderweg zijn we er voor jullie. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons altijd een bericht sturen. We horen ook graag over uw adoptie-ervaring. Voelt u vrij om uw verhaal te delen in onze “Happily ever after” Facebook-groep. Voor wat extra financiële steun is ‘Vrienden van Dogs on a Journey’ opgezet. Wilt u ons steunen (en dit kan al vanaf €1,- per maand)? Stuur dan een email naar dogsoaj@gmail.com voor meer informatie.