Avi

Avi

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Ongeveer 1,5 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Nee, niet echt

Formaat: Kleine middelmaat, 38 – 40 cm, ongeveer 11 kilo

Na ons bezoek aan de shelter van rescuer Gabriëla in Roemenië hebben we nog meer gevoel gekregen bij de honden die al op onze website staan. En een gevoel dat door ons bezoek nóg sterker werd: je wilt voor allemaal het beste, een fijn thuis waar ze zichzelf mogen zijn! Ze hebben allemaal zoveel liefde te geven en verdienen het zó om ook minimaal net zoveel liefde te ontvangen. Dit geldt ook zeker voor Avi, moeder van onder andere Lilly en Connor die wij ook ter adoptie hebben. 

Avi is een van de nieuwe honden die we daar ontmoet hebben en u graag meer over vertellen. Ze is samen met haar 5 puppy’s achtergelaten op het voorterrein van het gemeente-asiel in Onesti. De mensen daar weten wel dat er dan niet de andere kant wordt opgekeken en er voor gedumpte honden gezorgd wordt. Voor een rescuer is dit behoorlijk frustrerend. De mensen die een hond dumpen zijn vaak dezelfde mensen die een gratis sterilisatie, waarbij de hond ook nog gebracht en gehaald wordt, afwijzen. Uiteindelijk zijn 2 van deze puppy’s helaas overleden.

Dit lieve dametje is zelf eigenlijk nog een puber, rescuer Gabriëla schat haar op zo’n 1,5 jaar oud. Avi is tegen de 40 cm groot en weegt ongeveer 11 kilo. Elke keer als we bij de shelter aankwamen, stond Avi al reikhalzend en hard kwispelend te wachten tot we haar kwamen aaien. Bij haar in de kennel zitten ook haar puppy Connor en een andere gevonden pup: Spike. 

We hebben ook ontdekt waar Avi het meest van houdt van allemaal, namelijk knuffelen! Gabriëla heeft haar een tuigje om gedaan om een stukje te wandelen. Zolang ze na een stukje lopen maar weer kon knuffelen was het goed. Om haar goed aan het wandelen en een tuigje te laten wennen, heeft Avi iemand met ervaring nodig. 

Avi zit vol energie en is erg speels. Ook is ze enorm vriendelijk met andere honden, mensen en de zoon van Gabriëla. Daarbij zeggen wij altijd wel dat contact met kinderen, zeker in het begin, altijd goed en zorgvuldig begeleid moet worden. Alleen lijkt het ons een minder goed idee om haar met katten te plaatsen. Daar is ze iets te gespitst op, zoals u in 1 van de filmpjes kunt zien.

Heeft u heel veel knuffels ter beschikking voor Avi, maar ook tijd en energie voor haar opvoeding? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Avi in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Avi zelf? stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Avi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfKYkxAAPTy_IUnRr32UQiNBoQFz4XkAtArwDgQHHo03sIDg/viewform