Gejda

Gejda

Geslacht: Teef

Leeftijd: Tussen de 2 en 3 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Nee

Formaat: Groot, 60 cm, 35 kilo

We zijn op zoek naar iemand die Gejda kan accepteren, met haar hele verhaal. Een paar maanden geleden werd Gejda gevonden op de straat in Noord-Macedonië: bang, verloren en uitgehongerd. Haar redders weten dat Gejda een eigenaar heeft gehad. Hoe? Omdat diegene haar oren eraf heeft gesneden… Toen ze haar niet meer konden gebruiken of toen ze op haar uitgekeken waren, dumpten ze haar gewoon op straat.

Ze zag er heel verdrietig uit. Een vrouw met een goed hart is haar toen elke dag eten gaan geven. Door haar zorg en liefde ging het elke dag beter met Gejda. Haar echte karakter kwam langzaam weer boven: een sterke, trouwe hond, die graag je aandacht wil en knuffels met liefde ontvangt. Aanhankelijk bij mensen die haar genegenheid tonen. 

Maar op een dag kwam er een telefoontje van de gemeente omdat ze klachten over Gejda hadden gehad. Ze zou naar mensen blaffen. Dit bleek zij vooral te doen naar mannen van middelbare of oudere leeftijd. Haar redders wisten dat er meer achter moest zitten, omdat zij wisten wat een goede en lieve hond zij is. De trieste waarheid was dat een man, met vermoedelijk ernstige mentale problemen, kokend water over haar heen gooide.

Sinds die gebeurtenis, is ze een beschermend karakter gaan vertonen en blaft ze naar iedereen die lijkt op de man die haar pijn deed. De gemeente, die geen boodschap had aan het ware verhaal van Gejda, wilde haar ophalen en een einde aan haar leven maken. Gelukkig hebben haar redders in nood hier een stokje voor gestoken en haar ondergebracht in een particuliere kennel. Zij verdient het niet om dood te gaan, want haar treft geen enkele schuld. Ze is alleen maar bang, omdat ze zich beseft dat niet alle mensen goed zijn. 

Haar verzorgers in de kennel vinden Gejda een geweldige hond, die altijd lief voor hen is geweest of voor bezoekers die langs kwamen. Ze laten haar alleen niet los van de riem, omdat het kan zijn dat ze iemand aanziet voor degene die haar pijn heeft gedaan en dan zou beginnen te blaffen. Ze kan niet met katten, daar is ze teveel op gefixeerd. Deze grote dame is gesteriliseerd.

Voor iemand die deze mooie ziel accepteert met alles wat zij heeft meegemaakt, met haar hele verhaal, is Gejda een geweldig huisdier. Ze verdient een enorm liefdevol huisje waar ze kan vertrouwen op degene die voor haar zorgt. Dit geeft zij dubbel en dwars terug. Geeft u Gejda een kans op een nieuw leven vol liefde? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Gejda in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Gejda zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Gejda:

https://docs.google.com/forms/u/1/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit