Hugo in Nederland

Hugo in Nederland

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: ongeveer 1 jaar (paspoort: 10-12-2021)

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Dit is getest, ook afhankelijk van de kat

Formaat: Middelmaat, 45 cm schofthoogte en 9 kilo

Lieve, fluffy Hugo is sinds eind juni bij een van onze geweldige opvangers in Nederland. U kunt hem daar (Limburg) dan ook bezoeken. Dit speelse reutje is nu ongeveer 45 cm hoog en 9 kilo zwaar. Hugo komt oorspronkelijk uit Roemenië. Deze enorme lieverd wil ook graag zijn eigen huisje, voor altijd!

Bij het gastgezin in Nederland zien ze Hugo als een sociaal en nieuwsgierig mannetje dat ook wel waakzaam is. Hij loopt goed aan de riem, maar vindt een voorbijrijdende fiets nog wel eens spannend. Hij kan uitvallen als de fiets hem verrast, maar valt hierin goed te corrigeren.

Hugo is erg aanhankelijk en lief, komt graag op schoot zitten. Hugo slaapt daar ‘s nachts niet in de bench, wat hij tot nu toe ook niet nodig heeft. Hij is sociaal en speels met de eigen honden in het gastgezin. In Roemenië is hij getest met katten, dit ging wel oké, maar de kat moet niet wegrennen.

Hugo luistert inmiddels erg goed en is gevoelig voor beloning, hij wil het graag goed doen. Samen een leuke cursus volgen, is dan ook wel aan hem besteed. Wij denken dat er ook wat herder in hem zit. Het kan een voordeel zijn als u weet wat de kenmerken van dit ras zijn, zodat u hem goed op weg kan helpen. Herders zijn echte werkhonden, die graag iets voor hun baas willen doen. Ook willen ze graag controle hebben in onbekende of spannende situaties. Dan kan het goed zijn om hem in zo’n geval een taak te geven.

Heeft u een eigen plek voor lieve, blije Hugo en de tijd en energie om hem verder te helpen opgroeien? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Hugo in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Hugo zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Hugo:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit