Lisa en Simon IN NEDERLAND

Lisa en Simon IN NEDERLAND

Reu/Teef: Lisa teef, Simon reu, deze honden zijn onafscheidelijk van elkaar

Leeftijd: Lisa paspoort 3-3-2016 Simon paspoort 2-9-2019

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: Middelmaatjes Lisa 39 cm 16 kg, Simon 47 cm 21 kg

Verblijven in: Nederland

Door persoonlijke omstandigheden in de herplaatsing:

Lisa en Simon

Algemeen

Simon is de zoon van Lisa. Ze zijn nu bijna 4 jaar in Nederland, afkomstig uit Roemenië. En sinds februari 2020 bij mij.

Voor beiden is een dierenverzekering afgesloten en ben ik regelmatig naar de dierenarts geweest voor de gebruikelijke vaccinaties en algemene gezondheidscontroles

Simon en Lisa hebben het samen erg leuk. Ze spelen vaak samen, kunnen niet buiten elkaar. Als we wel eens de honden apart uitlaten, zit de ander strak voor de deur te wachten tot de ander terug is.

Ze kennen de commando’s: kom voor, laag, zit, down, wacht (bij de stoeprand), smakelijk eten (ze wachten met eten tot dit commando)

Hun favoriete hobby is voor het raam zitten en de straat in de gaten houden. Ze volgen alles wat voorbijkomt. Wij noemen het de honden TV. OK… ze blaffen als de postbode voorbijkomt…

Ze kunnen beiden lang alleen thuis zijn.

Wij hebben ze een aantal keren meegenomen op kampeervakantie, in de auto, in de bench in de voortent is geen probleem.

Lisa

Lisa is waarschijnlijk ongeveer 7-8 jaar en gesteriliseerd, schofthoogte: 39 cm gewicht: 16 kilo

Gezondheid: is goed. Wel een Hubertus klauw en anaalklieren die zo af en toe bijgehouden moeten worden. Verder geen bijzonderheden.

Karakter: Slimme hond, met een eigen karakter en eigen wil. Als je haar wat beter leert kennen, merk je dat ze duidelijk aangeeft wat ze wil, bijv. eten of uitgaan. Ze is erg lief voor ons, houdt van knuffelen en is erg aanhankelijk. Ze vindt het heerlijk om gekamd te worden, gaat daar echt even voor zitten. Ze heeft in Nederland leren spelen, vooral voetballen vindt ze leuk. Ze apporteert niet, maar vindt het erg leuk als je probeert de bal af te pakken. Houdt erg van lange wandelingen. Na een half uurtje snuffelen gaat ze in de wandelstand en kan dat uren volhouden.

Ze is waaks en zal haar baasje en haar zoon Simon altijd in de gaten houden en behoeden voor gevaar.

Ze houdt van zwemmen, apporteert dan graag een stok of een bal.

Sensitief en ook wat onzeker, wat ze compenseert met ‘erop afgaan’ en alvast maar gaan blaffen. Ze heeft duidelijkheid en leiding nodig, dat geeft haar zekerheid en je ziet aan haar dat ze dit fijn vindt.

Lisa kan heel hoog springen… Hoger dan je denkt…

Gedrag aan de lijn: Wij houden haar meestal aangelijnd, omdat ze soms (voor ons) onvoorspelbaar kan uitvallen. Wij hebben een lange uitschuiflijn, dit gaat normaal gesproken prima. Bij een lange lijn wordt ze onzeker bij andere honden of mensen (vooral mannen) die vreemd doen (rennen, rare bewegingen maken). Ze heeft duidelijk voorkeur voor bepaalde honden. Daar is ze dan erg dol op.

Ze trekt vooral bij de lange lijn, maar bij een korte lijn gaat het goed.

Gehoorzaamheid: Lisa luistert wel, maar doet er net even een minuut langer over… Ze komt uiteindelijk wel.

Bijzonderheden: Toen Lisa pas bij ons was, schrok ze van alles. Ze is nu alleen nog voor vuurwerk erg bang en begint dan te blaffen. Als het buiten tijdens het uitlaten gebeurt, bevriest ze en wil ze linea recta naar huis.

Lisa krijgt stress van naast de fiets lopen/rennen. Niet doen.

Lisa is een lieve, gevoelige hond, die als ze je vertrouwt, voor je door het vuur gaat. Maar heeft wel leiding en duidelijkheid nodig.

Simon

Simon is geboren september 2019 en was 5 maanden oud toen hij bij ons kwam. Gecastreerd. Schofthoogte: 47 cm, gewicht: 21 kilo.

Gezondheid: is goed, soms wat last van zijn oor. Hij heeft een korte staart, waarschijnlijk is dat bij de geboorte gekomen. Verder geen bijzonderheden.

Karakter: Waarschijnlijk was de vader van Simon een herder. Want hij houdt graag de roedel bij elkaar, gaat dan achtjes om ons heen rennen. Simon is een ongecompliceerde hond. Hij is speels, is waaks, luistert heel goed, en heeft humor. Hij maakt je graag aan het lachen met gekke capriolen. Hij is geen schoothond, maar komt regelmatig een knuffel halen. Bij vreemden is hij wat voorzichtiger en kijkt dan de kat uit de boom.

Simon speelt graag met kleine zachte knuffeltjes, houdt van rennen met andere honden, is sociaal naar ander honden. Vindt het ook leuk om met ons te spelen. Kan met een stang aan de fiets, ook naast de fiets lopen/rennen.

Ook Simon wandelt graag, net als Lisa, lange stukken is geen probleem voor hem.

Simon is niet zo’n zwemmer, maar als het moet, kan hij het wel.

Gedrag aan de lijn: prima, als hij trekt, is hij goed te corrigeren. Weet situaties met riem rondom lantaarnpalen zelf goed op te lossen (loopt dan terug). Wij hebben hem aan de lange lijn, zodat hij wat vrijheid heeft en dit gaat goed. In het park of op het hondenveldje kan hij los.

Gehoorzaamheid: goed.

Bijzonderheden: Het is een hele leuke, lieve hond, die graag ‘voor je werkt’.

Heeft u interesse in dit onafscheidelijke koppel? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Lisa en Simon in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Lisa en Simon zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.