Maya IN NEDERLAND

Maya IN NEDERLAND

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: 2-3 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: Groot Ongeveer 40 kg en 65 cm hoog

Verblijft in: Nederland

Update Maya vanuit opvangsituatie in Nederland:

Lieve Maya is nu enkele weken in opvang in Nederland en haar opvanger kan inmiddels een redelijk beeld scheppen van deze schone dame.

May is volgens de dierenarts 2-3 jaar oud, maar een relatief rustige hond. Ze is dol op knuffelen en ligt dan ook graag bij je. Aan de riem lopen kan Maya al erg goed. Echter is het tegenkomen van fietsers, auto’s en soms wandelaars een beetje spannend zijn en dan heeft ze wat geruststelling nodig.

Maya zou het beste welvaren in een gezin, waar het relatief rustig is en ook denkt haar opvanger, dat zij beter enige hond kan zijn, wat niet wegneemt dat ze wel sociaal is naar andere honden.


Nu een prachtige hond die onze harten heeft gestolen. Normaal gesproken halen we een hond eerst naar een kleinere privé shelter om er een helderder beeld van te krijgen. Echter zit onze contactpersoon hartstikke vol op het moment. Lieve Maya kwam voorbij in een filmpje en toen waren wij alvast verkocht.

Wij bemiddelen Maya nu dan ook vanuit het gemeente shelter in Onesti. Ze zal als zij een plekje heeft gevonden nog een tussenstap gaan maken naar onze rescuer ter plaatse.

Maya is een prachtige, maar best een flinke dame van ongeveer 60 cm hoog en zo’n 40 kg zwaar. Ze werd verzorgd (toen ze nog een jonge hond was) door de mensen in de buurt op straat. Naarmate zij groter werd, groeide (onnodig) de angst voor haar en zo belandde zij in Onesti, waar zij beviel van 9 pup, die allemaal overleden aan parvo.

Maya is ongeveer 2-3 jaar oud en komt op ons over als een hond met een zachte ziel. Ze is sociaal naar mensen en naar andere honden stelt zij zich ook erg sociaal op.

Wij zoeken een leuke adoptant voor Maya, maar ook een opvangplek voor dit plaatje zou ons én haar erg gelukkig maken. Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Maya in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Maya zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Maya:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit