Merlin (binnenkort in België)

Merlin (binnenkort in België)

▪️ Reu/Teef: Reu

▪️ Geboren: 18-01-2024

▪️ Sociaal met honden: Ja

▪️ Sociaal met katten: Onbekend

▪️ Formaat: Zal naar verwachting uitgroeien tot een grote hond van rond de 25 kg en 55 cm

▪️ Verblijft in: Romenië, Merlijn reist binnenkort af naar zijn pleegmoeder Maddy in België.

Ontmoet Merlin

Merlin en zijn broers en zussen Luz, Pippin en Chiqua werden gevonden in een veld vlakbij het huis van onze redder Roxana in Boekarest, Roemenië. Ze zijn geboren rond 18 januari 2024 en hebben hun laatste vaccinatie gehad op 25 april. Nu zijn ze klaar om hun nieuwe thuis te vinden. 

Naar verwachting zullen alle pups uitgroeien tot grote honden. Ze zijn kinderen van erg verlegen ouders en zullen waarschijnlijk zelf ook erg verlegen zijn. De ideale adoptanten voor deze pups hebben ervaring met meer verlegen honden en zijn bereid om ze extra tijd, liefde en aandacht te geven zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot geweldige volwassen honden. 

Als jonge pup werd Pippin ziek door babesiose en had hij extra verzorging nodig. Daarom nam Roxana hem in huis. De andere drie broertjes en zusjes gingen naar een prive asiel in de buurt. Helaas is daar geen plek meer voor ze, dus we zoeken zo snel mogelijk pleeggezinnen of directe adoptie voor ze. 

Merlin is momenteel ongeveer 35 cm (eind april) en weegt ongeveer 7 kg. In het asiel is Merlin gewend geraakt aan het leven met andere honden, dus hij zou het prima vinden met andere honden in huis. Hij is een beetje angstiger dan de anderen, maar helemaal niet agressief. Als hij bang is, bevriest hij. Hij heeft wat meer tijd nodig om aan mensen te wennen en ze te vertrouwen. Hij is de rustigste van de vier broers en zussen. 

Merlijn reist binnenkort af naar zijn pleegmoeder Maddy in België.

Merlin is nu klaar om zijn eeuwige thuis te vinden. Hij reist gechipt, ingeënt, ontwormd en met een Europees paspoort. Wilt u deze lieve hond in huis nemen? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Merlin in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Merlin zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com. 

Bent u niet in de gelegenheid om Merlin in huis te nemen, maar wilt u hem toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Merlin sponsoren door geld te doneren dat hem zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Merlin hier sponsoren.