Milo IN NEDERLAND

Milo IN NEDERLAND

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: 3-9-2022

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Onbekend

Formaat: Middelmaat

Verblijft in: Nederland (Den Haag)

Milo is afkomst uit Roemenië en is als pup naar Nederland verhuisd.

Milo heeft het lastig gehad zich aan te passen aan een leven in Nederland, maar toont zich super loyaal aan zijn baas. Ook is Milo dol op andere honden en een stabiele andere hond zou op hem een positieve uitwerking kunnen hebben.
Milo komt tussendoor graag een aai en knuffel halen bij zijn baas en kan ook niet zo goed zonder zijn aanwezigheid, hij zoekt dan ook iemand die altijd thuis kan zijn bij hem of de tijd en ruimte voelt om te werken aan af en toe alleen zijn. Desondanks kan Milo zich thuis ook heel goed zelf even vermaken met zijn speelgoed.
Het is een slimme hond, die enorm geniet van de prikkelarme wandelingen in de natuur en het ook heerlijk vindt om een duik in het water te nemen.
Thuis is zijn hobby voor het raam zitten en buiten alles goed overzien. Hij blaft daarbij niet naar voorbijgangers. Op dit moment leeft hij niet op de begane grond, dus we weten niet zeker hoe dat gelijkvloers zal zijn.
Ook gaat hij graag mee in de auto, omdat dit vaak de leuke bestemmingen zijn.

Milo vindt het heel spannend om bezoek te ontvangen en kan daarbij serieus uitvallen, dat is wel iets om rekening mee houden en hem (en het bezoek) daarvoor te beschermen.

Buiten in de natuur doet hij het goed zoals gezegd. Alleen hardlopers en fietser zijn wel erg spannend en hij kan daar dan ook naar uitvallen.

We verwachten dat er met veel training en inzet nog best veel winst valt te behalen met Milo, maar er is wel een zekere toewijding nodig. Inzet van hulpmiddelen kunnen hierbij behulpzaam zijn en ook het volgen van een training (niet in groepsverband) kan werken. Woonachtig zijn in een stad als Den Haag is natuurlijk ook niet ideaal voor hem. De eerder genoemde toewijding hadden zijn baasjes wel, maar het feit dat zij uit elkaar zijn gegaan, heeft de situatie dusdanig ingewikkeld gemaakt dat het bijna niet te doen is.

  • Bijzonderheden: Milo heeft de zeldzame aandoening Diabetes Insipidus. Hier ondervindt hij geen last van. Hij krijgt hier dagelijks 2x een tablet voor (die hij makkelijk opeet, omdat hij het lekker vindt). De kosten van medicijnen (desmopressine) bedragen €38,- per maand.

Valt u voor deze prachtige verschijning en wilt u investeren in hem en hem een zo’n mooie mogelijke toekomst bieden?

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Milo in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Milo zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.