Odin in België

Odin in België

Geslacht: Reu

Leeftijd: Tussen de 8 à 9 jaar

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Middelmaat, zo’n 52 cm

Voor lieve ziel Odin zoeken we een speciaal huisje: die ene persoon met een groot dierenhart. Iemand die Odin (8-9 jaar) kan laten zien dat het leven ook mooi en liefdevol kan zijn.

Odin verdient geluk na een heel zwaar leven, vol mishandeling en buitensluiten. Hij draagt de last van het straatleven in Macedonië letterlijk in zijn lijf, in de vorm van 5 kogels. Ook heeft hij enkele parasitaire ziekten waaronder Leishmania en een chronische vorm van Erlichia. Hij wordt momenteel behandeld voor hartworm, wat gelukkig te genezen is. Odin heeft levenslange behandeling nodig (die gelukkig niet duur is) vanwege zijn leishmania en supplementen voor een langere periode, om zijn immuunsysteem te versterken.

Deze bijzondere jongen van zo’n 52 cm hoog was onderweg naar een opvangplek in het Verenigd Koninkrijk. Helaas ging halverwege de reis zijn gezondheid plotseling hard achteruit en is hij met spoed naar een dierenarts in België gebracht. Odin verblijft momenteel in een pleeggezin in de omgeving van Antwerpen.

Deze ontzettend lieve jongen heeft 2 tot 3 wandelingen per dag nodig van ongeveer 30 minuten. Iets langer maakt hem moe en wordt niet aanbevolen. Hij is volledig zindelijk, kauwt niet op spullen en is graag op zichzelf. Odin rust meestal en kijkt uit naar zijn wandelingen overdag.

Odin wandelt netjes aan de lijn, al blaft hij soms naar honden die hij tijdens wandelingen tegenkomt. Dan kan hij ook best hard trekken. Omdat hij erg gericht is op eten, is dit goed trainbaar voor iemand die ervaring heeft met honden. Zijn blaf is diep en klinkt misschien indrukwekkend, maar hij is een goede vriend in het hondenpark voor alle honden die hij tegenkomt. Loopt hij los dan blaft of gromt hij ook niet naar andere honden en is zijn interesse meestal maar van korte duur. Odin woont momenteel samen met een andere (gesteriliseerde) hond en 2 katten. Hij kan zijn huis dus prima delen.

Hij is niet gecastreerd, omdat hij vanwege zijn gecompliceerde gezondheidssituatie geen operaties kan ondergaan.

We hebben vaak gedacht dat Odin het niet zou halen… Maar hij heeft bewezen dat hij er nog steeds voor vecht en graag een zorgeloos leven wil ervaren. Zijn volledige medische dossier is beschikbaar als u hem een kans wil geven, evenals alle hulp, advies en ondersteuning die nodig is. 

Bent u die persoon die Odin accepteert zoals hij is en die hem nog de nodige liefde en zorg kan bieden tijdens de rest van zijn leven? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Odin in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Odin zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Odin:

https://docs.google.com/forms/u/1/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit