Petal

Petal

▪️ Reu/Teef: Teef

▪️ Geboren: 2022

▪️ Sociaal met honden: Ja

▪️ Sociaal met katten: Ja

▪️ Formaat: Klein, ongeveer 25 cm

▪️ Verblijft in: Romenië

Oh, lieve kleine Petal

Petal was de hond van Gabriela’s buren die niet goed voor haar konden zorgen. Toen ze zwanger was, wilden ze haar weggeven. Op dat moment kon Gabriela haar niet echt aanraken. Ze gromde en voelde zich zichtbaar ongemakkelijk in de buurt van mensen – geen wonder! Ze leed onder haar zware, gematteerde vacht, bedekt met vlooien. Na de geboorte ontspande Petal zich een beetje. Natuurlijk was ze erg beschermend over haar pups. Eind april, tijdens onze bezoek in Roemenië, ervoeren we haar als angstig, grommend en haar tanden tonend als we bij haar kennel kwamen waar ze met haar twee pups verbleef. Binnen twee dagen onderging Petal een metamorfose. We konden haar aanraken, aan de lijn lopen, knuffelen en vasthouden. Daarna hebben we haar bevrijd van haar gematteerde vacht. Ze heeft 1,5 uur lang stilgezeten tot we alle knopen en klitten hadden afgeschoren. 

Op dit moment wordt Petal goed verzorgd door Gabriela’s moeder waar ze herstelt van haar sterilisatieoperatie. 

Als Petal je eenmaal vertrouwt, is ze een opmerkelijk, zachtaardig en knuffelig dametje. Ze reist gechipt, gevaccineerd, ontwormd en met een Europees paspoort. Wil jij deze lieverd in huis nemen? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Petal in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Petal zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com. 

Bent u niet in de gelegenheid om Petal in huis te nemen, maar wilt u haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Petal sponsoren door geld te doneren dat haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Petal hier sponsoren.