Raiko

Raiko

Reu/Teef: Reu

Leeftijd: Geboren september 2023, nu ongeveer 5 manden

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Nog niet bekend

Formaat: Groeit naar verwachting tot een grote hond van ongeveer 50 cm

Verblijft in: Romenië

Maak kennis met onze charmante Raiko,

Dit kleine mannetje, 4 maanden oud, is op zoek naar een liefdevol gezin. Raiko weegt momenteel zo’n 7 kg, en zal naar verwachting uitgroeien tot een grote hond van rond de 50 cm. Raiko en zijn broer Rasko verblijven momenteel bij onze redder Iuliana in Roemenië.

De reis van Raiko en Rasko begon toen hun moeder, vastgeketend en zwanger, door haar eigenaar in de steek werd gelaten. Ze wilde op een veilige plek bevallen en vond een plekje in de achtertuin van een buurman. In december riep de vriendelijke buurman, die al drie eigen honden had, hulp in. De vorige eigenaar was ongeïnteresseerd, had al een andere hond in huis genomen en de moeder van Raiko en Rasko zonder huis achtergelaten. Gelukkig is de moeder van de twee pups al geadopteerd en woont ze nu bij haar nieuwe familie in Groot-Brittannië.

Raiko is een sociale vlinder, die zich op zijn gemak voelt bij zowel mannelijke als vrouwelijke honden. Of hij een match is met katten moet nog blijken. Beide honden zijn ook geschikt voor een gezin met kinderen.

Raiko en Rasko tonen typische puppy-energie. Ze zijn levendig en speels. Raiko is soms een beetje angstig, maar raakt snel gewend aan mensen.

Beide pups zijn binnenkort klaar om aan hun reis naar een nieuw leven te beginnen. Rond maart zijn ze volledig ingeënt, gechipt, ontwormd en hebben ze een Europees paspoort.

Wil je Raiko in huis nemen? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Raiko in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Raiko zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com. 

Bent u niet in de gelegenheid om Raiko in huis te nemen, maar wilt u hem toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Raiko sponsoren door geld te doneren dat hem zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Raiko hier sponsoren.