Sol IN BELGIE

Sol IN BELGIE

Reu: gecastreerd

Geboren rond ongeveer 10-10-2021

Klein formaat, ongeveer 27 cm

Verblijft in België bij gastgezin

Sociaal met andere honden, is wel reactief naar andere honden tijdens wandeling aan de lijn.

Gered uit het openbare asiel in Roemenië.

Ideaal gezin: actief, met of zonder andere honden in huis. Het is onbekend hoe Sol omgaat met katten.

Sol’s reis begon in het openbare asiel in Roemenië, maar gelukkig kwam onze redder Gabriela langs om hem te redden. Ondertussen verblijft Sol bij een gastgezin in België. 
Hij is een vrolijke, kleine (27cm) gecastreerde reu van ongeveer 2,5 jaar oud en weegt 6,2kg. Sol is een pienter sociale hondje dat houdt van knuffelen, lekker eten, wandelen en spelen met de hondjes in het huis. Hij vindt ook hondenspeeltjes zoals piepers en bijttouwen fantastisch. Tijdens de wandelingen in het centrum vertoont hij geen angst naar vreemde mensen toe of onbekende geluiden, wel is hij een reactief hondje dat naar andere vreemde honden durft te blaffen en eventueel uit te vallen. Daar werkt onze opvanggezin momenteel aan. Hij tast ook graag zijn grenzen af om te zien wat mag en niet mag. We zoeken daarom voor Sol een gezin die ervaring heeft met honden, consequent kan zijn tijdens de opvoeding en ongewenst gedrag op tijd kan herkennen en ombuigen.
Verder geniet Sol ontzettend van menselijk aandacht, is een zeer vrolijk en speels hondje. Een badje nemen na een buitenavontuur vindt hij ook helemaal niet erg, evenmin om met de auto mee te rijden.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan zijn zindelijkheid, hij doet nog heel zelden binnen in huis, dit zien we in de toekomst ook goed komen.
Hij kan ook al enkele uren alleen blijven in het huis, samen met de andere honden van het opvanggezin. Thuis knuffelt en speelt hij heel graag met de andere hondjes. Apporteren vindt hij ook geweldig. Hoe Sol omgaat met katten is ons wel onbekend.

Wie geeft dit kleine rakker met zijn eeuwige puppy-look een gouden mandje? We zoeken voor deze kleine deugniet een gezin met of zonder andere honden, die graag gaan wandelen, en wat ervaring hebben met hondenopvoeding. Door zijn grootte is hij geschikt voor zowel kleine als grotere appartementen.

Sol is gechipt, gevaccineerd, ontwormd, gecastreerd en in bezit van een Europees paspoort en wacht geduldig bij zijn gastgezin op zijn forever home.

Indien u interesse heeft in Sol, lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Sol in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Sol zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com. 

Bent u niet in de gelegenheid om Sol in huis te nemen, maar wilt u hem toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Sol sponsoren door geld te doneren dat hem zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.

Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Sol hier sponsoren.

Meer info over Sol: https://www.dogsonajourney.com/hond/Sol/

Bekijk hier een video van Sol in actie: https://youtu.be/Uyk5BoDMGgE

Heeft u nog vragen? Stuur dan even een mail naar dogsoaj@gmail.com 

Sponsor onze honden op afstand: https://t.ly/g-fD 

#dogsonajourney #rescuedog #rescuedogs #dog #doglovers #dogrescue