Tod

Tod

▪️ Reu/Teef: Reu

▪️ Leeftijd: 2-3 jaar

▪️ Sociaal met honden: Niet zo sociaal

▪️ Sociaal met katten: Onbekend

▪️ Formaat: Klein 6 kilo

▪️ Verblijft in: Noord-Macedonië

Ontmoet Tod een klein hondje met een groot karakter! Tod werd enkele weken geleden uit de gemeenteshelter gehaald. Waar Tod niet zo erg sociaal is met andere honden, is het een supersociaal hondje naar mensen. Hij zoekt dus naar een plekje waar hij die aandacht van een baasje niet hoeft te delen. Wij zien hem wel bij een gepensioneerd iemand, die veel tijd voor hem heeft en zelf een leuke vriend voor het leven zoekt.

Tod maakt tijdens het lopen soms een aparte beweging (subtiel zichtbaar) in zijn achterhand. Dat is nader onderzocht door röntgenfoto’s te maken en daaruit bleek, dat er een zwakke patella zit. Advies van de dierenarts is ondersteunen met supplementen (Yumove), niet opereren aangezien dit geen garanties tot slagen geeft en hij heeft geen pijnklachten. Gezien zijn maat, is de verwachting niet dat hij er problemen mee gaat krijgen.

Zie u uzelf wel lekker wandelen met Tod om vervolgens lekker te kunnen kroelen op de bank?

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Tod in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Tod zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Tod in huis te nemen, maar wilt u hem toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Tod sponsoren door geld te doneren dat hem zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben. Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Tod hier sponsoren.