Zaga

Zaga

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: 1,5-2 jaar

Sociaal met honden: Ja (met kleine honden zeker)

Sociaal met katten: Nee

Formaat: Middelmaat, 45 cm, 13 kg

Verblijft in: Noord-Macedonië

Zaga is een hondje van de straat, die het daar niet gemakkelijk had. Een jonge loopse teef wordt in de straten van Macedonië al gauw belaagd door tientallen reuen. Zaga haar geluk was dat ze Iva en Misko trof. Lieve mensen die zich vooral voor de (straat)katten inzetten, maar zo nu en dan hun huis ook openstellen voor een of enkele honden. Zaga verblijft nu al enkele maanden bij hen thuis. Van haar kunnen we zeggen dat ze sociaal is met andere honden (zeker als dit kleinere honden zijn). Grotere honden kunnen we niet goed zeggen, maar indien nodig kan dit getest worden.

Eenmaal in een veilige, liefdevolle omgeving zien haar redders haar transformeren: haar staart gaat recht omhoog, ze begint hen te likken en maakt grappige geluiden, ze springt in het rond van geluk. Ze laat zich graag aaien en knuffelen. Ze krabt zelfs met haar poot om hen eraan te herinneren dat ze meer wil.

Zaga is een jong meisje van zo’n 1,5 tot 2 jaar. Ondanks dat is bij het steriliseren door de dierenarts vastgesteld dat ze al een keer een nestje heeft gehad. Ze is klein van stuk en weegt rond de 10 kilo.
Inmiddels is ze gechipt en gevaccineerd en weet ze hoe ze aan een lange lijn moet lopen. Katten, daar heeft ze het niet op.

Zaga staat al enige tijd bij ons op de pagina en zoekt nog steeds haar eigen warme mandje. Wij hopen dat ze die gauw mag vinden.

Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul vervolgens het pre adoptieformulier voor Zaga in via de link hieronder in. Heeft u nog vragen over de procedure of Zaga zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Bent u niet in de gelegenheid om Zaga in huis te nemen, maar wilt u haar toch steunen? U kunt ‘op afstand adopteren’ en Zaga  sponsoren door geld te doneren dat haar zal helpen een gezonde en veilige toekomst te hebben.

Wat is ‘adoptie op afstand’? Adoptie op afstand is een daad van liefde. Adoptie op afstand verbetert het dagelijks leven van asielhonden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waardig op te groeien in hun eigen omgeving en hen op de lange termijn te helpen voordat ze geadopteerd worden in een liefdevol huis. Door honden op afstand te sponsoren, hoeft u zelf geen hond in huis te nemen maar zorgt u ervoor dat hun redders middelen hebben voor voedsel, zorg en medische rekeningen. U kunt Zaga hier sponsoren.

Invulformulier voor Zaga:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit