Zaga

Zaga

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Jonge hond, geschat 1,5 jaar

Sociaal met honden: Nee, alleen met Puffy

Sociaal met katten: Nee

Formaat: Klein, 10 kilo

Toen haar rescuers Zaga voor het eerst zagen, was ze doodsbang, hongerig en vel over been. Eerst dachten ze nog dat zij een eigenaar had die het gewoon allemaal niet kon schelen. Op een dag werd Zaga opgejaagd door een groep grote reuen en rende ze richting de tuin van de rescuers met een wanhopige blik in haar ogen.

Zaga rende voor haar leven, maakte de juiste keuze en koos ervoor om mensen te benaderen. Met wat te eten en door zacht tegen haar te praten, stelden zij Zaga op haar gemak. Met hun liefde voor alle dieren en een groot hart wonnen ze uiteindelijk haar vertrouwen. Zo ging Zara opgelucht hun huis in om bij te komen van alle narigheid van de Macedonische straat.

Eenmaal in een veilige, liefdevolle omgeving zien haar redders haar transformeren: haar staart gaat recht omhoog, ze begint hen te likken en maakt grappige geluiden. Ze springt zelfs in het rond van geluk. Lieve Zaga laat zich graag aaien en knuffelen. Ze krabt met haar poot om hen eraan te herinneren dat ze meer wil.

Zaga is een jong meisje van zo’n 1,5 jaar. Ondanks dat is bij het steriliseren door de dierenarts vastgesteld dat ze al een keer een nestje heeft gehad. Ze is klein van stuk en weegt rond de 10 kilo. Inmiddels is ze gechipt en gevaccineerd en weet ze hoe ze aan een lange lijn moet lopen. Katten, daar heeft ze het niet op.

Ze is het beste af als enige dier in huis. Met hondje Puffy is ze gevonden op straat en daar kan ze goed mee opschieten, maar verder voelt ze zich beter zonder gezelschap van andere honden. Door haar leven op straat en het weinige eten, beschermt Zaga haar voer.

Heeft u interesse in dit loyale en beetje verlegen meisje? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Zaga in via de link hieronder. Heeft u nog vragen over de procedure of Zaga zelf? Stuur dan ook even een mail naar dogsoaj@gmail.com.

Invulformulier voor Zaga:

https://docs.google.com/forms/d/1Xb9jWXTTL-ulXoyc-thRAaAdEJtMtYl_VQ8CA4F939g/edit