Onze vrijwilligers

Stichting Dogs on a Journey bestaat uit een kleine groep vrijwilligers, die met hun hart en ziel honden bemiddelen vanuit Roemenië, Noord-Macedonië en Servië. Ieder van ons heeft daarbij zijn eigen expertises en het team is goed op elkaar ingespeeld. Alles wat Team Dogs on a Journey doet doen we op vrijwillige basis. Wij hebben inmiddels een mooi netwerk opgebouwd in het buitenland en daarbij zeer betrouwbare contacten in alle bovengenoemde landen. Ook het stukje nazorg na aankomst van de honden vinden wij erg belangrijk.

Isabell

Mijn naam is Isabell Winkler, ik ben getrouwd en heb een volwassen zoon. Mijn hond ‘Jolie’ is afkomstig uit Roemenië. Ik doe dit werk met veel liefde en plezier naast mijn gewone baan erbij. Ik hou me veel bezig met de financiële kant van het verhaal en richt me ook op het veilig laten komen van uw adoptiehond.

Femke

Mijn naam is Femke Kaspers en van kleins af aan was ik al gek op dieren. In het bijzonder honden. Ik ben dan ook een hondenuitlaatservice begonnen en daarnaast als kynologisch instructeur aan de slag gegaan bij een hondenschool. Toen ik ontdekte hoe zwaar honden het in het buitenland hebben ging me dat zo aan het hart… ik kon daar niet van wegkijken, hoezeer ik het ook probeerde. Deze honden moesten geholpen worden. Door middel van inzamelingen, donaties en pleegzorg zette ik me in voor deze zielepieten en dat gaf zin en voldoening. Met het opzetten van onze stichting is een heel fijn rescue-team geboren. Hiermee heb ik de kans gekregen om op een constructieve en kwalitatieve manier te doen waar ik het gelukkigste van wordt: honden in nood helpen aan een betere toekomst.

Marieke

Ik ben Marieke, moeder van 2 kinderen en ik heb 2 honden thuis. Pepper onze Ierse Wolfshond en Terry onze Spaanse jager (BassetFauve de Bretagne). Ik vervul vooral een achtergrondrol binnen DOAJ. Dit werkt voor mij het beste in combinatie met mijn gezin. Ik geniet van wat we doen, omdat we het altijd met eer en geweten doen en omdat we met een fantastisch team zijn. Wij hopen dat u met plezier onze site bekijkt en we staan met alle liefde en plezier voor u klaar om u te begeleiden in een mogelijk adoptieproces.

Tamara

Hallo, ik ben Tamara. Onze viervoeter vriendin Nora komt uit Noord-Macedonië. Hoe er daar grotendeels met dieren wordt omgegaan is voor mij niet te verdragen. Aangezien ik een zwak heb voor de underdog was de keuze snel gemaakt om samen met dit enthousiaste en professionele team een bijdrage te willen leveren. Door de passie en inzet die alle leden hebben zou je niet geloven dat dit vrijwilligerswerk is. Vaak sta ik er van versteld wat rust, liefde, aandacht, tijd én een veilig thuis met een hond doet en wat voor iets moois je daar als mens voor terug krijgt. Het is een win-win-situatie. In combinatie met mijn gezin, de lange strandwandelingen met Nora en werk, verleen ik grotendeels op de achtergrond hand- en spandiensten. Als het zover komt dat u een hond via DOAJ adopteert kan het goed zijn dat wij elkaar in de contractfase via de mail spreken; dus heel graag tot dan!

Manuëla

Ik ben Manuëla Arendsen, wonend in Doetinchem met mijn vriend en 2 geweldige lieverds, die wij uit Macedonië en Roemenië hebben geadopteerd. Ik help mee met Facebook (groep) en help zo nodig waar het kan de adoptanten met vragen! Ook vind ik het niet erg om donaties op te halen voor onze rescuers waar ik me ook af en toe mee bezig houd.

Annabelle

Hallo, ik ben Annabelle, een gepassioneerde hondenliefhebber oorspronkelijk uit Duitsland. Als je spelfouten vindt in de Nederlandse berichten – dat is aan mij! Binnen het DOAJ-team ben ik verantwoordelijk voor het verwerken van de informatie die we van onze rescuers krijgen in de profielen die je hier op de website kunt zien. Overdag werk ik als content marketeer. Die kennis pas ik toe bij het maken van enkele van onze sociale berichten en het bijwerken van de website.

Lilian

Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Lilian, woon in Maastricht, ben weduwvrouw en heb een uit huis wonende bonusdochter. Mijn hele leven al staat in het teken van de dieren. Mijn dierenliefde gaat zelfs zo ver dat, toen ik nog een klein meisje was, ik een keer een gewonde rat mee naar huis heb genomen. De gil van mijn moeder klinkt me nu nog in de oren. Mijn levensdoel is om zoveel mogelijk dieren te redden uit benarde situaties. Doordat ik al vaker mee geholpen heb in asiels in het buitenland voor een andere stichting, weet ik hoe belangrijk onze hulp nodig is voor die arme dieren, waar ook ter wereld. Als vrijwilliger bij DOAJ probeer ik hier danook mijn steentje in bij te dragen. Ik ben opvanggezin, doe promotie en huisbezoeken. En waar ik mij nog meer dienstbaar kan maken, doe ik dat met heel mijn hart. Ik heb inmiddels al heel wat hondjes mogen opvangen, waarvan er ook een aantal zijn gebleven, want dat loslaten blijft moeilijk. Maar wat is het toch een heerlijk en dankbaar werk met een geweldig team van lieve mensen met een groot hart voor de dieren.


Hartstikke leuk zo’n voorstelrondje, maar wij krijgen lang niet iedereen, die een belangrijke bijdrage levert aan onze stichting, hier met naam vermeld. We hebben ontzettend fijne opvangers, die altijd maar weer voor ons en de honden klaar staan. Ook in geval van nood mogen wij altijd op jullie steunen. Natuurlijk onze huisbezoekers; zonder jullie expertise krijgen wij dit nooit spits. En dan zijn daar de dames achter de schermen, die zo fanatiek onze berichten op social media delen!

Verder zijn er een aantal mensen om ons heen die heel, maar dan ook echt heel erg veel voer, riemen, manden, medische hulpmiddelen enzovoorts inzamelen. Dit stelt ons geregeld in staat onze rescuers ontzettend gelukkig te maken. Zij voelen zich mede hierdoor enorm gesteund.

Daarnaast hebben we onze eigen teaming-club genaamd ‘De vrienden van Dogs on a Journey’ opgezet. Deze mensen doen maandelijks een bijdrage die bij hun eigen situatie past. Dit stelt ons mede in staat fantastische dingen te doen in de landen waar wij samenwerkingen hebben.

Met andere woorden het team van Stichting Dogs on a Journey bestaat een enorme hoeveelheid fantastische mensen waar wij erg dankbaar voor zijn!