Lilly

Lilly

Reu/Teef: Teef

Leeftijd: Ongeveer 4 maanden (geboortedatum op 24-02 geschat)

Sociaal met honden: Ja

Sociaal met katten: Ja

Formaat: Kleine middelmaat

Dit onbevangen pupje hebben we persoonlijk mogen ontmoeten bij onze Roemeense rescuer Gabriëla thuis. Samen met mama Avi en 4 broertjes is Lilly begin dit jaar gedumpt voor het gemeente-asiel van Onesti waar Gabriëla ook werkt. De mensen daar weten wel dat er dan niet de andere kant wordt opgekeken en er voor gedumpte honden gezorgd wordt. Voor een rescuer is dit behoorlijk frustrerend, want dit zijn vaak dezelfde mensen die een gratis sterilisatie, waarbij de hond ook nog gebracht en gehaald wordt, afwijzen.

Gabriëla heeft Lilly en 2 broertjes meegenomen naar haar huis, omdat ze Parvo hadden. Een levensbedreigend virus voor puppy’s. Gelukkig is dit enthousiaste meisje hier helemaal van genezen en haalt ze alles uit haar leventje wat mogelijk is. Met andere woorden: een vrolijk meisje dat van spelen houdt, van veel spelen. En dat kan zowel met andere honden zijn als katten. Of met de 12-jarige zoon. Daarbij zeggen wij altijd wel dat contact met kinderen, zeker in het begin, altijd goed en zorgvuldig begeleid moet worden.

Maar ze vergeet gelukkig niet om ook regelmatig nieuwe energie op te doen door lekker een dutje te doen. Want net als baby’s moeten puppy’s ook veel slapen. Eind juni is Lilly zo’n 4 maanden oud. 

Lilly lijkt met haar bijzondere kleurcombi, tekening en hoge pootjes totaal niet op haar broertjes, die meer de looks van een corgi hebben. Zij is wel echt one of a kind. Lilly is energiek en heeft een eigen willetje. Qua bouw lijkt ze op haar moeder, die zo’n 40 cm hoog is en ongeveer 11 kilo weegt.

We zoeken voor Lilly een geweldig huisje waar ze omringd wordt met liefde en gezelligheid. Een plek waar haar puppy-behoeften worden vervuld. Dus bijvoorbeeld ook meedoen aan een puppytraining, want opvoeding en uitdaging is voor een jong hondje natuurlijk ook van belang. Lilly is volledig gevaccineerd en zou al snel naar Nederland of België kunnen komen. Wat zou het geweldig zijn als ze met het broertje dat ook bij Gabriëla in huis woont mee kan komen.

Heeft u een gouden mandje voor deze lieverd en de tijd en energie om haar te helpen opgroeien? Lees dan eerst even ons document ‘informatie adoptieprocedure’ en vul dan vervolgens het pre adoptieformulier voor Lilly in via de link hieronder.

Invulformulier voor Lilly:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfKYkxAAPTy_IUnRr32UQiNBoQFz4XkAtArwDgQHHo03sIDg/viewform