Over Stichting Dogs On A Journey

Stichting Dogs On A Journey bestaat uit een kleine groep vrijwilligers, die met hun hart en ziel honden bemiddelen vanuit Roemenië, Noord-Macedonië en Servië. Ieder van ons heeft daarbij zijn eigen expertises en het team is goed op elkaar ingespeeld. Alles wat Team Dogs On A Journey doet doen we op vrijwillige basis. Wij hebben inmiddels een mooi netwerk opgebouwd in het buitenland en daarbij zeer betrouwbare contacten in alle bovengenoemde landen. Ook het stukje nazorg na aankomst van de honden vinden wij erg belangrijk.

Wij zijn geen gedragsdeskundigen, maar hebben door ons werk wel de nodige ervaring om u en uw adoptiehond zo goed mogelijk te begeleiden inde eerste fase na aankomst van uw hond. Wij vinden het fijn om met u mee te denken en u te adviseren. Aarzelt u dan ook niet om contact met ons op te nemen, indien u tegen onzekerheden aanloopt. Ons doel is iedere adoptie zo samen tot een succes te brengen.

Wij zijn formeel een stichting, hierbij hoort het KvK nummer: 78759544 en UBN nummer: 6566847

Vacature(s) – vrijwillig

Dogs On A Journey is op zoekt naar enthousiaste vrijwilligers om haar team te versterken!

Heb jij jouw dierenhart op de goede plaats zitten, heb je tijd en wil je een zinvolle bijdrage leveren? Kijk snel of onderstaande jou aanspreekt.

  • Huisbezoeken.

Wij merken dat we in ons team best wat aanvulling kunnen gebruiken voor het doen van (fysieke of digitale) huisbezoeken. Heb je die ervaring en vind je het leuk? Super, dan komen we graag met je in contact. Heb die ervaring niet? Geen probleem, dan begeleiden we je graag.

  • Facebook

Ben jij een echte ‘Facebooker’ en vind je het niet vervelend om tussen alle bedrijven door op een gestructureerde wijze onze berichten van onze honden en katten delen in de daarvoor bestemde groepen? Dan kan ons lieve promotieteam jouw hulp goed gebruiken.

Wat hebben wij te bieden? Wij zijn een bijzonder gepassioneerd team van vrijwilligers, met allemaal ontzettend verschillende karakters, maar dat werkt kennelijk uiterst goed. Wij hebben het gezellig en kunnen lief en leed in deze wereld goed met elkaar delen. Staan altijd voor elkaar klaar, geven elkaar graag een schouderklop en voelen ons door het team gesteund. Als team gaan we op een respectvolle manier met elkaar om, proberen van elkaar te leren en hebben als gezamenlijk doel de honden en katten aan een veilig en liefdevol thuis te helpen. Sta jij ook op deze manier in het leven en help je ons graag mee? Stuur dan een kort bericht per dm of per mail (info@dogsonajourney.com) met een motivatie. We kijken uit naar je bericht!

Hieronder een voorstelrondje van de betrokken vrijwilligers:

Mijn naam is Isabell Winkler, ik ben getrouwd en heb een volwassen zoon. Mijn hond ‘Jolie’ is afkomstig uit Roemenië. Ik doe dit werk met veel liefde en plezier naast mijn gewone baan erbij. Ik hou me veel bezig met de financiële kant van het verhaal en richt me ook op het veilig laten komen van uw adoptiehond.

Mijn naam is Femke Kaspers en van kleins af aan was ik al gek op dieren. In het bijzonder honden. Ik ben dan ook een hondenuitlaatservice begonnen en daarnaast als kynologisch instructeur aan de slag gegaan bij een hondenschool. Toen ik ontdekte hoe zwaar honden het in het buitenland hebben ging me dat zo aan het hart… ik kon daar niet van wegkijken, hoezeer ik het ook probeerde. Deze honden moesten geholpen worden. Door middel van inzamelingen, donaties en pleegzorg zette ik me in voor deze zielepieten en dat gaf zin en voldoening. Met het opzetten van onze stichting is een heel fijn rescue-team geboren. Hiermee heb ik de kans gekregen om op een constructieve en kwalitatieve manier te doen waar ik het gelukkigste van wordt: honden in nood helpen aan een betere toekomst .

Ik ben Marieke, moeder van 2 kinderen en ik heb 2 honden thuis. Pepper onze Ierse Wolfshond en Terry onze Spaanse jager (BassetFauve de Bretagne). Ik vervul vooral een achtergrondrol binnen DOAJ. Dit werkt voor mij het beste in combinatie met mijn gezin. Ik geniet van wat we doen, omdat we het altijd met eer en geweten doen en omdat we met een fantastisch team zijn. Wij hopen dat u met plezier onze site bekijkt en we staan met alle liefde en plezier voor u klaar om u te begeleiden in een mogelijk adoptieproces.

Hallo, ik ben Tamara. Onze viervoeter vriendin Nora komt uit Noord-Macedonië. Hoe er daar grotendeels met dieren wordt omgegaan is voor mij niet te verdragen. Aangezien ik een zwak heb voor de underdog was de keuze snel gemaakt om samen met dit enthousiaste en professionele team een bijdrage te willen leveren. Door de passie en inzet die alle leden hebben zou je niet geloven dat dit vrijwilligerswerk is. Vaak sta ik er van versteld wat rust, liefde, aandacht, tijd én een veilig thuis met een hond doet en wat voor iets moois je daar als mens voor terug krijgt. Het is een win-win-situatie. In combinatie met mijn gezin, de lange strandwandelingen met Nora en werk, verleen ik grotendeels op de achtergrond hand- en spandiensten. Als het zover komt dat u een hond via DOAJ adopteert kan het goed zijn dat wij elkaar in de contractfase via de mail spreken; dus heel graag tot dan!

Ik ben Manuëla Arendsen, wonend in Doetinchem met mijn vriend en 2 geweldige lieverds, die wij uit Macedonië en Roemenië hebben geadopteerd. Ik help mee met de website, Facebook (groep) & Twitter en help zo nodig waar het kan de adoptanten met vragen! Ook vind ik het niet erg om donaties op te halen voor onze rescuers waar ik me ook af en toe mee bezig houd.

Hartstikke leuk zo’n voorstelrondje, maar wij krijgen lang niet iedereen, die een belangrijke bijdrage levert aan onze stichting, hier met naam vermeld. We hebben ontzettend fijne opvangers, die altijd maar weer voor ons en de honden klaar staan. Ook in geval van nood mogen wij altijd op jullie steunen. Natuurlijk onze huisbezoekers; zonder jullie expertise krijgen wij dit nooit spits. En dan zijn daar de dames achter de schermen, die zo fanatiek onze berichten op social media delen!

Verder zijn er een aantal mensen om ons heen die heel, maar dan ook echt heel erg veel voer, riemen, manden, medische hulpmiddelen enzovoorts inzamelen. Dit stelt ons geregeld in staat onze rescuers ontzettend gelukkig te maken. Zij voelen zich mede hierdoor enorm gesteund.

Daarnaast hebben we onze eigen teaming-club genaamd ‘De vrienden van Dogs On A Journey’ opgezet. Deze mensen doen maandelijks een bijdrage die bij hun eigen situatie past. Dit stelt ons mede in staat fantastische dingen te doen in de landen waar wij samenwerkingen hebben.

Met andere woorden het team van Stichting Dogs On A Journey bestaat een enorme hoeveelheid fantastische mensen waar wij erg dankbaar voor zijn!